На Вінниччині затримали раніше судимого чоловіка, який пошкодив могили воїнів

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали раніше судимого чоловіка, який пошкодив могили воїнів

У селі Новоживотов Оратівської громади, що на Вінниччині, затримали місцевого жителя, якого підозрюють у пошкодженні могил військовослужбовців. За наругу чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 18 грудня до правоохоронців звернувся житель Оратівської громади, який розповів про те, що в селі Новоживотів на кладовищі на могилах чотирьох захисників невідомі пошкодили фоторамки й забрали їхні фото.

«Поліцейські відразу почали встановлювати обставини злочину. Продовж кількох годин оперативники розшукали свідків, які бачили чоловіка, причетного до правопорушення. Невдовзі правоохоронці встановили місце знаходження й самого зловмисника та затримали його в сусідньому селі, де він проживає», - йдеться у повідомленні.

Виявляється, 35-річний затриманий раніше притягувався до відповідальності за крадіжки. Вранці 18 грудня, з його слів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він зайшов на територію кладовища, поламав рамки на могилах, забрав фото, які потім викинув.

На місці злочину та з самим фігурантом слідчі провели всі необхідні процесуальні дії. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Слідчими проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) КК України.

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали раніше судимого чоловіка, який пошкодив могили воїнівНовини Вінниці / На Вінниччині затримали раніше судимого чоловіка, який пошкодив могили воїнів
Макс Мельник

19 грудня, 2023