На Вінниччині затримали "чорних" лісорубів із гранатою та наркотиками (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали "чорних" лісорубів із гранатою та наркотиками (ФОТО, ВІДЕО)

На території Барського райагролісу на Вінниччині 1 квітня правоохоронці "накрили" групу чоловіків, які незаконно вирізали ліс. Але відповідати зловмисникам доведеться не тільки за це.

На території Барського райагролісу на Вінниччині 1 квітня правоохоронці "накрили" групу чоловіків, які незаконно вирізали ліс. Але відповідати зловмисникам доведеться не тільки за це.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, у лісорубів знайшли бойову гранату Ф-1 із запалом, поліетиленовий пакет з коноплями та близько півсотні пакунків із розфасованим канабісом.

На місці події правоохоронці близько четвертої ранку затримали трьох чоловіків віком 35 та 36 років. У них вилучили бензопили. А вже оглядаючи бус, у який зловмисники мали завантажити деревину, поліцейські знайшли там наркотики, електронні ваги та гранату.

За попередніми даними, боєприпас та наркотики 36-річному власнику автомобіля.  Він два роки тому вже притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини. Нині вилучене направлено на експертизу. Де чоловік взяв гранату та для чого возив із собою - встановить слідство.

Власнику авто загрожує відповідальність за трьома статтями кримінального кодексу: ч. 2. ст. 246 ККУ (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), ч.1 ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), за що передбачено до восьми років позбавлення волі. Він нині затриманий у процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.   

Двом "лісорубам" загрожує до п'яти років ув'язнення відповідно до ч. 2. ст. 246 ККУ. 

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали "чорних" лісорубів із гранатою та наркотиками (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / На Вінниччині затримали "чорних" лісорубів із гранатою та наркотиками (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / На Вінниччині затримали "чорних" лісорубів із гранатою та наркотиками (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / На Вінниччині затримали "чорних" лісорубів із гранатою та наркотиками (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / На Вінниччині затримали "чорних" лісорубів із гранатою та наркотиками (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / На Вінниччині затримали "чорних" лісорубів із гранатою та наркотиками (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / На Вінниччині затримали "чорних" лісорубів із гранатою та наркотиками (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / На Вінниччині затримали "чорних" лісорубів із гранатою та наркотиками (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / На Вінниччині затримали "чорних" лісорубів із гранатою та наркотиками (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

2 квітня, 2021