На Вінниччині за образу працівника військкомату «під камеру» засудили військовослужбовця

Новини Вінниці / На Вінниччині за образу працівника військкомату «під камеру» засудили військовослужбовця

На Вінниччині солдата Олександра Мартинюка засудили до трьох років позбавлення волі через образу співробітника Жмеринського ТЦК та СП. Інцидент не був спонтанним, його знімали на камеру для мережі.

Про це пише 368.media з посиланням на вирок Шаргородського райсуду.

Військового засуджено за ч.1 ст.435-1 КК.

Інцидент стався 30 травня цього року. Солдат Олександр Мартинюк прийшов до будівлі військкомату та почав ображати стрільця з роти охорони об’єкта.

«А твої керівники п******и, б****ь, н***й , і ти таким самим робишся».

«Ти г****н, б*я, н***й поняв, то шо ти не пускаєш, б*я, н****й».

«Б***ь, якого х*я до мене ВСП має приїхати, б***ь».

«Ти не знаєш! То подумай башкою свою тупою, б***ь, овца тупорила, б***ь».

«Гавно ти, б***ь! Гавно ти, б***ь».

«Біжи провідай пацанів в лікарню, які ондо он тамо! Чьо вони сидять, н***й».

«Ідю, їздю! Іду, б***ь, баран ти, б***ь, тупорилий, б***ь, овца й****а, б***ь, сука н***й».

«З цвіточками прийшли і пішли н***й назад. Я бачив вашого воєнкома вже полковника получив? З …. у він, б***ь, получе, б***ь».

Відповідно до висновку експерта №3737/23-21 у вищевказаних висловлюваннях міститься образа честі і гідності сержанта ЗСУ, який здійснює заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф.

Обвинувачений визнав провину у суді. Потерпілий на засіданні заявив, що обвинувачений разом із співмешканкою та місцевою блогершою також прийшов до другого відділу Жмеринського РТЦКСП. При цьому обвинувачений вже був агресивно налаштований. На думку потерпілого, особи які супроводжували обвинуваченого спровокували останнього на конфлікт, щоб відзняти ефектне відео. До вказаних осіб з ТЦК вийшов черговий, а також було викликано працівників поліції.

Обвинувачений під час вказаного конфлікту висловлювався нецензурною лайкою в бік потерпілого як військовослужбовця, а також щодо всього військового командування. Потерпілий подав до суду заяву, в якій вказав, що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має. Щодо міри покарання покладається на розсуд суду.

Чоловіка засудили до трьох років ув’язнення. Він виплатить 14,3 тис. гривень на проведення судової експертизи.

Макс Мельник

11 грудня, 2023