На Вінниччині за керування у нетверезому стані на 17 тисяч оштрафовано водійку моторолера

Новини Вінниці / На Вінниччині за керування у нетверезому стані на 17 тисяч оштрафовано водійку моторолера

Вінницький апеляційний суд залишив без змін постанову Бершадського райсуду, якою жительку одного із сіл Бершадської міської громади притягнули до адміністративної відповідальності за керування моторолером у стані алкогольного сп’яніння. Жінку зобов’язали сплатити 17 тисяч гривень штрафу та на рік позбавили права керувати транспортними засобами.

Як вказують у пресслужбі суду, жінка пояснила, що в травні цього року після 7-ої години їхала моторолером від хворого батька. Через те, що, ймовірно, підвели гальма, упала з двоколісного – знепритомніла й травмувала ніс. Пошкодився і транспортний засіб. При цьому, запевняє, була тверезою.

Та, згідно з висновком медиків, наявним у матеріалах справи, жінка таки перебувала в стані алкогольного сп’яніння. А її підпис зі словом «згідна» у протоколі підтверджує слова поліцейських. Утім, бершадчанка каже, ставила його під впливом стресу.  Відтак просила суд скасувати постанову райсуду та закрити провадження за відсутністю у її діях складу правопорушення.

Проте вину водійки моторолера таки підтверджує низка доказів: протоколи про адмінправопорушення, схема місця ДТП, а також висновок щодо результатів медогляду, який вона навіть не намагалася спростувати.        

Це і стало підставою для того, щоб відхилити її апеляційну скаргу та залишити без змін судове рішення першої інстанції.

Макс Мельник

22 листопада, 2021