На Вінниччині за добу померло двоє хворих на COVID-19

Новини Вінниці / На Вінниччині за добу померло двоє хворих на COVID-19

За останню добу попри зниження кількості нових випадків коронавірусу на Вінниччині, адже вперше його діагностовано лише у 18 людей, зафіксовано два летальних випадки. Померлі хворі у Вінниці та Хмільнику.

За останню добу попри зниження кількості нових випадків коронавірусу на Вінниччині, адже вперше його діагностовано лише у 18 людей, зафіксовано два летальних випадки. Померли хворі у Вінниці та Хмільнику.

За даними Вінницького обласного лабораторного центру та ОДА, за мину добу нові випадки реєструвалися:

- м. Вінниця – 7
- Бершадський район – 3
- Вінницький район –2
- Козятинський район –2
- Жмеринський район – 1
- Тростянецький район – 1
- Калинівський район – 1
- Крижопільський район – 1

Одужали 2169 особи, у т.ч. 191 дитина. На сьогодні хворіє 672 особи, у т.ч. 55 дітей. У стаціонарі лікується 167 осіб, у т.ч. 1 дитина. Перебувають в лікарнях з підозрою — 142 дорослих, 32 дитини.

З початку епідемії зареєстровано вже 58 летальних випадків серед хворих на COVID-19.
За останню добу зареєстровано 2 летальних випадки.

Чоловік, 51 рік, житель м. Вінниці, поступив 3 серпня в МКЛ №1 у вкрай важкому стані, відразу в реанімаційне відділення з діагнозом: covid, негоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія 4 кл. гр., дихальна недостатність 4, 80 % враження легень по СКТ, постійно залежний від кисню. Хворів гіпертонічною хворобою 2 ступеня, мав ожиріння 2-3 ст. Враховуючи стрімке наростання гіпоксії, вранці 5 серпня переведений на ШВЛ. Через швидке наростання респіраторного дестрес-синдрому та набряку легень 5 серпня констатовано смерть.

Жінка, 45 років, жителька Хмільницького району, поступила в Хмільницьку ЦРЛ 31 липня з діагнозом: covid, двобічна полісігментарна пневмонія, дихальна недостатність, на фоні гострого мієлобластного лейкозу. Враховуючи вкрай важку соматичну патологію та швидкий розвиток пневмонії, в неї розвинувся гострий респіраторний дестрес-синдром з послідуючим набряком легень. 5 серпня констатовано смерть.

Впродовж минулої доби досліджено 519 зразків. Всього обласний лабораторний центр методом ПЛР дослідив 50905 зразків.

У 2898 випадках був виявлений коронавірус.

Щодо захворюваності серед медиків, то одужало 383 медпрацівників; хворіє – 101. За останню добу випадків захворювання серед медичних працівників не зареєстровано.

Макс Мельник

6 серпня, 2020