На Вінниччині винесли вирок чоловіку, який з необережності підпалив свою дружину

Новини Вінниці / На Вінниччині винесли вирок чоловіку, який з необережності підпалив свою дружину

Суд присудив, чоловіку, який фактично підпалив свою дружину, умовний термін. Визнавши, що вбивство сталось через необережність.

Суд присудив чоловікові, який фактично підпалив свою дружину, умовний термін. Вирок став наслідком того, що усі сторони погодилися - вбивство сталось через необережність.

Вирок суду оприлюднено на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

У серпні цього року подружжя з села Павлівка, що  на Вінничини, святкувало день народження дружини. Після повернення додому, пара продовжила випивати і святкувати. Вже після 12 години ночі чоловік вирішив завершувати свято, але дружина планувала продовжувати випивати – його це обурило. На кухні між подружжям розпочалася сварка, у ході якої звинувачений облив дружину із пластикової пляшки, яка стояла на столі. Після цього він вирішив закурити. У пляшці була не вода, а спирт, а тому у ході спроби прикурити загорілася і жінка. Після загоряння жертву доправили до районної лікарні, де вона пізніше померла від опіків 80% тіла та ускладнень, які вони викликали.

Під час судового засідання обвинувачений повністю визнав свою провину у скоєнні злочину. Він свідчив, що в якийсь момент «вечірки» вирішив іти спати. Пізніше його розбудила дружина, яка шукала спирт. Чоловік вирішив не дати її продовжувати пити. Під час сварки на кухні він не переконався, що було у півторалітровій пляшці, з якої облив жінку. Далі він вирішив закурити, унаслідок чого вона загорілася. Чоловік стверджував, що докладав усіх зусиль, аби загасити дружину – поливав водою, прикладав змочені рушники і т.і. Звинувачений зазначив, що розкаюється у злочині, та просив не карати його суворо.

Дочка подружжя, яку визнали потерпілою у цій справі, не надала якихось ключових свідчень. Повідомила лише, що мати померла наступного дня після її приїзду. Заявила, що не має до батька претензій майнового чи морального характеру, і також попросила суд не застосовувати суворе покарання.

 

 

 

Марина Карабай

20 листопада, 2020