На Вінниччині виявили свалку відпрацьованих медзасобів

Новини Вінниці / На Вінниччині виявили свалку відпрацьованих медзасобів

На Вінниччині, а саме у місті Калинівка, екологи  виявили два сміттєзвалища медичними відходами (відпрацьовані голки, шприци, системи для внутрішньовенних ін’єкцій та засоби індивідуального захисту). Видно порушники не стали шукати місця утилізації, а вирішили скинути непотріб на території колишнього місця видалення твердих побутових відходів. Нажаль розшукати винних у даному порушенні не вдалось.

На Вінниччині, а саме у місті Калинівка, екологи виявили два сміттєзвалища з медичними відходами. Там  складували відпрацьовані голки, шприци, системи для внутрішньовенних ін’єкцій та засоби індивідуального захисту. Видно порушники не стали шукати місця утилізації, а вирішили скинути непотріб на території колишнього місця видалення твердих побутових відходів. Нажаль, розшукати винних у даному порушенні не вдалось.

Як повідомили у відділі державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами з небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, до екологів надійшов лист з Калинівської міської ради, про результати проведеного обстеження у місті території колишнього місця видалення твердих побутових відходів. При огляді було виявлено факт розміщення медичних відходів.

Відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров’я України № 325 від 08.06.2015р. «Про затвердження Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами» та Закону України «Про відходи» захоронення медичних відходів категорії В заборонено, лише знешкодження. Роботи із збирання та утилізації медичних відходів повинні виконуватися підприємствами, що мають ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами та відповідне сертифіковане обладнання.

З метою притягнення винних осіб до передбаченої чинним законодавством відповідальності, матеріали по даному факту направлено до правоохоронних органів.

Новини Вінниці / На Вінниччині виявили свалку відпрацьованих медзасобівНовини Вінниці / На Вінниччині виявили свалку відпрацьованих медзасобівНовини Вінниці / На Вінниччині виявили свалку відпрацьованих медзасобів
Ірина Заіковата

22 травня, 2020