На Вінниччині встановили меморіал воякам УНР через три роки після перепоховання останків

Новини Вінниці / На Вінниччині встановили меморіал воякам УНР через три роки після перепоховання останків

У селі Кукавка Вендичанської громади встановлено меморіал воякам УНР. Його урочисто відкрили 28 жовтня. Для увіковічення пам’яті загиблих кошти збирали усією громадою. А коли не вистачало, місцевому бюджету допомогли субвенцією.

«У Вендичанської громади не вистачало коштів, щоб виготовити та встановити пам'ятний знак, тому я зібрала нараду і разом з колегами знайшли інший шлях вирішення цього питання – спрямувати на Вендичанську громаду субвенцію 50 тис. грн. Але все залежало від рішення депутатів облради, тому особисто відстоювала це питання на бюджетній комісії», - зазначила у Facebook перша заступниця голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року у полі між селами Кукавка і Тарасівка, що у Могилів-Подільському районі було віднайдено та ексгумовано останки вояків УНР під час спільної пошукової експедиції Українського інституту національної пам'яті та меморіально-пошукового центру «Доля». Потім було перепоховання загиблих.

«Громада забезпечила благоустрій та облаштування території - з місцевого бюджету виділено 15 тис. та залучено 10 тис. грн від місцевих аграріїв. Загиблих українських Героїв вшанували відповідно до християнських звичаїв та віддали належні військові почесті», - додала посадовиця.

Цьогоріч виповнилося рівно 100 років від закінчення Української революції 1917–1921 років – одного із найважливіших і найскладніших періодів в історії Українського народу ХХ століття. Символічно, що саме до річниці вдалось встановити меморіал.

Новини Вінниці / На Вінниччині встановили меморіал воякам УНР через три роки після перепоховання останківНовини Вінниці / На Вінниччині встановили меморіал воякам УНР через три роки після перепоховання останківНовини Вінниці / На Вінниччині встановили меморіал воякам УНР через три роки після перепоховання останків
Олеся Рудницька

28 жовтня, 2021