На Вінниччині влада у містах не «бунтує» проти карантину вихідного дня, а обласна комісія «підтримала» заборонні заходи

Новини Вінниці / На Вінниччині влада у містах не «бунтує» проти карантину вихідного дня, а обласна комісія «підтримала» заборонні заходи

Зазначимо, що у Вінниці та інших містах регіону місцева влада «промовчала» щодо ситуації із карантином вихідного дня. Очільники не заявляли про бунтівні настрої та незгоду з рішенням уряду.

Вінницька обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, ухвалила рішення про «карантин вихідного дня». Згідно з цим рішенням, «на території Вінницької області в період з 00.00 суботи до 00.00 понеділка з 14 до 30 листопада запроваджують додаткові карантинні обмеження».

Про це повідомляють на офіційному сайті ОДА. Кому дозволено, а кому заборонено працювати NaПарижі писав раніше.

Зазначимо, що у Вінниці та інших містах регіону місцева влада «промовчала» щодо ситуації із карантином вихідного дня. Очільники не заявляли про бунтівні настрої та незгоду з рішенням уряду.

Акція протесту рестораторів в обласному центру була орієнтована на ОДА, у понеділок перекриватимуть дорогу на околиці приміської Стрижавки підприємці з ринків.

Натомість ряд українських міст ще на цьому тижні відмовилися посилювати обмеження на вихідних. Серед них Львів, Одеса, Черкаси, Дніпро, Мукачево, Тернопіль, Маріуполь, Житомир, Івано-Франківськ, Слов'янськ, Краматорськ.

Більш того, у Львові скасували вихідні дні. Як повідомив мер Андрій Садовий, до 30 листопада в місті субота та неділя - робочі дні. Таким чином, заклади громадського харчування, ТРЦ, спортзали, салони краси і ринки можуть працювати з дотриманням загальних карантинних обмежень.

Слідом за Львовом таке ж рішення прийняла і міськрада Івано-Франківська.

І це при тому, що щодобова захворюваність у Львові, Івано-Франківську та Словянську значно вища за показники у Вінниці чи Жмеринці.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», половина українців проти жорсткого карантину при другій хвилі епідемії.

Відзначимо, за даними опитування компанії Research & Branding Group у жовтні 2020 року більшість українців (57%) були проти введення на всій території України жорсткого карантину за зразком березня-квітня. Вважає такий крок виправданим вдвічі менша кількість жителів країни (28%), а ще 15% - не визначилися.

Олег Верлан

14 листопада, 2020