На Вінниччині військовому пропонують посмертно присвоїти звання «Почесний громадянин міста Жмеринка»

Новини Вінниці / На Вінниччині військовому пропонують посмертно присвоїти звання «Почесний громадянин міста Жмеринка»

На Вінниччині пропонують посмертно присвоїти звання «Почесний громадянин міста Жмеринка» АТОвцю Миколі Семенюку. Чоловік, який майже п‘ять років воював на Сході і брав участь, загинув в січні 2019 року в результаті ворожого обстрілу.

На Вінниччині пропонують посмертно присвоїти звання «Почесний громадянин міста Жмеринка» АТОвцю Миколі Семенюку. Чоловік, який майже п‘ять років воював на Сході і брав участь у визволенні української землі, загинув в січні 2019 року в результаті ворожого обстрілу.

Про це повідомляє Жмеринка.City.

В біографічній довідці військового йдеться:

Микола Семенюк народився 28 листопада 1973 року в місті Жмеринка. Навчався в середній школі потім у професійному училищі, за спеціальністю столяр.

У 1992 році розпочав свою трудову діяльність на Жмеринському вагоноремонтному заводі. Звідти, у 1994 році був призваний до лав Збройних Сил України. Після закінчення служби, в 1996 році повернувся на рідний завод.

Будучи патріотом України, не міг залишитись осторонь військових дій на Сході країни та пішов захищати державний суверенітет. На війні з 2014 року. З молодшого сержанта виріс до заступника командира бойової машини.

Навідник-оператор 7-ї «шаленої» механізованої роти, 3-й механізованого батальйону 72-ї бригади.

Брав участь у боях біля Старогнатівки, у промисловій зоні Авдіївки, на Світлодарській дузі. 2 березня 2017-го під час обстрілу під Авдіївкою витягнув двох побратимів з БМП, яка загорілася. Брав участь у взятті позицій «Орел» під Авдіївкою.

Загинув 14 січня 2019 року внаслідок ворожого обстрілу з позицій проросійських терористів під час виконання бойового завдання поблизу селища Гладосове Бахмутського району.

Указом Президента України № 897/2019 від 11 грудня 2019 року за «особисті заслуги у зміцненні обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)».

 

Марина Карабай

27 липня, 2020