На Вінниччині відкриють "полювання на зірки" - гроші на телескоп для цього вже виділили

Новини Вінниці / На Вінниччині відкриють "полювання на зірки" -  гроші на телескоп для цього вже виділили

Іллінецька ОТГ, що на Вінниччині, для удосконалення туристичного об'єкту вирішили придбати сучасний професійний телескоп. Гроші на прилад виділять з місцевого бюджету та Вінницької обласної ради у рамках проєкту "Астротуризм на Іллінецькому кратері", який переміг на 17 обласному конкурсі проєктів ОТГ.  

Іллінецька ОТГ, що на Вінниччині, для удосконалення туристичного об'єкту вирішила придбати сучасний професійний телескоп. Гроші на прилад виділять з місцевого бюджету та Вінницької обласної ради у рамках проєкту "Астротуризм на Іллінецькому кратері", який переміг на 17 обласному конкурсі проєктів ОТГ. 

Для розвитку локального туризму в Іллінецькій ОТГ вже не перше проводяться роботи по впорядкуванню Іллінецького кратеру. Наразі геологічна пам'ятка природи облаштована елементами базової інфраструктури - туалетом, сходинками, оглядовим майданчиком, альтанкою та стендами.

Як розповідає начальниця відділу стратегічного планування та інвестиційного розвитку Іллінецької міської ради Тетяна Герман:

"В рамках проєкту ми вирішили купити професійний телескоп, який робить астрофотографію, відеозйомку, яку можна транслюввати на екрані".

За її словами це привабить не тільки "звичайних" туристів, але й науковців - астрономів та геологів.

"Їм цікавий цей об'єкт, бо там є певні моменти які дуже цікаві з огляду на унікальність регіону, унікальність цього кратеру", - наголошує пані Тетяна.

Тетяна Вікторівна каже, що особливість проєкту полягає ще й у тому, що таким напрямком туризму, як астротуризм в Україні ніхто не займається. Тож фахівці відділу стратегічного планування Іллінецької ОТГ збираються розгорнути масштабну рекламну кампанію, в тому числі і на Міжнародних виставках.

Зазначимо, що бюджет проєкту "Астротуризм на Іллінецькому кратері" складає 66 тисяч гривень.