На Вінниччині в розвиток скаутського руху в найближчі роки планують інвестувати більше 13 мільйонів гривень

Новини Вінниці / На Вінниччині в розвиток скаутського руху в найближчі роки планують інвестувати більше 13 мільйонів гривень

На Вінниччині планують розвивати технічний скаутський рух. Обласну програму розглянули 22 жовтня на засіданні постійної комісії.

На Вінниччині планують розвивати технічний скаутський рух. Обласну програму розглянули 22 жовтня на засіданні постійної комісії.

Про це повідомляє пресслужба Вінинцької обласної ради.

«Заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Олександр Мельник ознайомив членів комісії з проєктом рішення «Про Обласну цільову соціальну програму підтримки молодіжного технічного скаутського руху ІТ-SCOUTS на 2021-2025 роки», - йдеться в інформації.

Планується, що програма, реалізація якої триватиме чотири роки, створить сприятливі умови для розвитку молодіжного технічного скаутського руху, науково-технічного потенціалу молоді, підтримка креативних ідей та перетворення їх в інноваційні продукти та послуги, залучення інвестицій в інноваційну діяльність.

Депутати під час засідання постійної комісії одноголосно підтримали цей проєкт рішення. Тож тепер слово за сесією обласної ради. Щоправда, проєкт рішення підтримано депутатами 7-го скликання, тож чи зацікавиться оновлений "парламент" Вінницької області цією програмою, сказати складно. Та з огляду на те, що депутати провели засідання "під вибори", народні обранці впевнені у важливості цього питання.

Зазначимо, що в розвиток скаутського руху на Вінниччині за чотири роки планують інвестувати 13,55 млн грн. Фінансуватиметься проєкт головним чином коштом обласного бюджету, також мають бути залучені місцеві бюджети та спонсорська чи грантова допомога.