На Вінниччині у ставку «задихнулась» риба. Селяни скаржаться на безгосподарного орендаря

Новини Вінниці / На Вінниччині у ставку «задихнулась» риба. Селяни скаржаться на безгосподарного орендаря

На Вінниччині у ставку «задихнулась» риба, у «морі» місцеві мешканці звинувачують орендаря ставка. До того ж на думку мешканців села Вернигородок,  що у Вінницькій області, орендар зловживає своїми правами – забороняє рибалити у  межах, встановлених законом, та не оформляє документи на оренду належним чином.

На Вінниччині у ставку «задихнулась» риба, у «морі» місцеві мешканці звинувачують орендаря ставка. До того ж, на думку мешканців села Вернигородок, що у Козятинському районі, орендар зловживає своїми правами – забороняє рибалити у межах, встановлених законом, та не оформлює документи на оренду належним чином.

Про це повідомляє Козятин.RIA.

«Цією рибою можна було нагодувати всіх жителів Вернигородка. Тепер це в кращому випадку добриво. В гіршому — забруднення екології нашого краю», - зазначають місцеві мешканці.

Конфлікт між селянами та підприємцем розпочався з того, що орендарі забороняли рибалкам-любителям на ставку, який називають «Шуба», ловити рибу в порядку, передбаченому законом - одна вудка і один гачок. Всі доступні місця, де можна було закинути вудку, підприємці загородили гіллям.

Мешканці звернулися до сільського голови Володимира Гулка за допомогою. Та очільник села не зміг нічим зарадити - гілля на ставку ніхто так і не прибрав, а рибалок-любителів так і не пускали на ставок.

Нагадаємо що NaПарижі писав про трагічну смерть рибалки на цьому ставку, який пішов рибалити вночі і його «засмоктало» мулом.

Восени «Шубу» приспустили і почали плановий вилов риби. Через деякий час вдарили морози, водойму скувало кригою і під нею задихнулась риба

 Мертву рибу зберуть і захоронять, а місцеві говорять про те, що якщо б їм дозволили рибалити, то нині дивитися на «купи» риби було б легше.

Марина Карабай

23 грудня, 2019