На Вінниччині у кожному другому дослідженому зразку виявляли «Омікрон», а серед захворілих 10-15% вакциновано

Новини Вінниці / На Вінниччині у кожному другому дослідженому зразку виявляли «Омікрон», а серед захворілих 10-15% вакциновано

На кінець січня в Україні очікують чергову хвилю коронавірусу, яку пов’язують з розповсюдженням штаму «Омікрон». Проте вже і нині його доволі часто знаходять при дослідженнях матеріалу від хворих. Із 30 зразків надісланих ще минулого тижня до вірусологічної лабораторії у 14 «Омікрон» було підтверджено.

«Минулого тижня до вірусологічної лабораторії Центру громадського здоров’я було відправлено 30 зразків. У 14 випадках виявлений вірус «Омікрон». Його циркуляція виявлена серед жителів Вінниці, Бершадського, Іллінецького і Вінницького районів. Це люди різного віку, різних професій», - розповів завідувач епідвідділу Вінницького обласного Центру контролю та профілактики хвороб Степан Томин.

Судячи з географії, «Омікрон» на Вінниччині з’явився кілька тижнів тому та охопив всю область. За прогнозами, цей штам більш контагіозний, хоча захворювання протікає легше.  

Також, за словами С.Томина, серед хворих є близько 10-15% вакцинованих, і перебіг захворювання у них набагато легший.

Раніше Парижі писав, що у Вінниці «ковідні» реанімації завантажені майже на 60%, а  другу добу в області реєструють майже тисячу нових випадків COVID-19