На Вінниччині судитимуть правоохоронця, який спричинив ДТП з потерпілими

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть правоохоронця, який спричинив ДТП з потерпілими

Завершено розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно інспектора-криміналіста одного з відділень Калинівського відділу поліції ГУ Нацполіції у Вінницькій області. Правоохоронець обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху. Внаслідок ДТП один з потерпілих отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Завершено розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно інспектора-криміналіста одного з відділень Калинівського відділу поліції ГУ Нацполіції у Вінницькій області. Правоохоронець обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху. Внаслідок ДТП один з потерпілих отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні (ч.1 ст.286 КК кодексу України) здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Як повідомляють у пресслужбі теруправління ДБР, слідством встановлено, що 5 березня 2019 року поліцейський, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за кермом автмобіля  «Mitsubishi Lancer», під час виконання обгону перевищив швидкість та спричинив зіткнення з «Audi 80».

У результаті одне авто перевернулося, інше – врізалося у дерево. Внаслідок ДТП водій «Audi 80» отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. А 18 лютого 2020 року працівнику поліції було повідомлено про підозру.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Макс Мельник

18 березня, 2020