На Вінниччині судитимуть очільника «виборчого штабу» путіна

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть очільника «виборчого штабу» путіна

СБУ оголосила про складення підозри очільнику «виборчого штабу» путіна, російському акторові Володимиру Машкову, який активно пропагував і підтримував агресивну політику російської Федерації стосовно України.

Володимир Машков, який є членом близького оточення Володимира Путіна, згідно з матеріалами СБУ, був призначений співголовою «виборчого штабу» путіна на так званих виборах президента росії. У цій ролі він став головним пропагандистом і розповсюджувачем агресивної риторики, спрямованої на підтримку російських окупаційних дій проти України.

Машков виступав на масових акціях у Москві та різних регіонах росії, а також в тимчасово окупованих районах України, де він публічно закликав до підтримки окупаційних угруповань та виправдовував знищення цивільної інфраструктури.

Ініційовані експертизи СБУ підтвердили факти його деструктивної діяльності на користь Російської Федерації, що порушує закони України. На підставі цього Машкову було пред'явлено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: посягання на територіальну цілісність України та пропаганду війни.