На Вінниччині склали рейтинг найважливіших спортивних подій

Новини Вінниці / На Вінниччині склали рейтинг найважливіших спортивних подій

Наприкінці року, що минув, та на початку нового традиційно підбивають підсумки, згадують про головні минулорічні досягнення та здобутки тощо. Зокрема, у Відділенні Національного Олімпійського комітету України Вінницької області склали рейтинг спортивних подій 2018 року. Йдеться про найважливіше, що відбулося у спортивному житті Вінниччини. Тож пропонуємо читачам NaПарижі ознайомитися з найвагомішими досягненнями наших спортсменів. Хоча, як зауважують ті, хто складав цей рейтинг, він не претендує на абсолютну істину, однак принаймні дозволяє дізнатися про спортивні успіхи подолян.

Наприкінці року, що минув, та на початку нового традиційно підбивають підсумки, згадують про головні минулорічні досягнення та здобутки тощо. 

Зокрема, у Відділенні Національного Олімпійського комітету України Вінницької області склали рейтинг спортивних подій 2018 року. Йдеться про найважливіше, що відбулося у спортивному житті Вінниччини. 

Тож пропонуємо читачам NaПарижі ознайомитися з найвагомішими досягненнями наших спортсменів. Хоча, як зауважують ті, хто складав цей рейтинг, він не претендує на абсолютну істину, однак принаймні дозволяє дізнатися про спортивні успіхи подолян. 

Хто з вінничан поїде у Токіо на Олімпійські і Паралімпійські ігри-2020?

В 2020 році в Токіо (Японія) відбудуться Олімпійські і Паралімпійські ігри. Одна путівка у вінничан вже є. Паралімпійську ліцензію виборов ас стрільби із пістолета Олексій Денисюк. Цього року він також став чемпіоном Європи і призером світу серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату.

Призери Юнацької Олімпіади 

Юнацькі Олімпійські Ігри проходили в Буенос-Айресі (Аргентина) в жовтні. Представники Вінниці, 15-річна Дарина Плохотнюк і 18-річний Олександр Мадей, здобули бронзові нагороди у спортивній акробатиці (в змаганнях змішаних пар). Обидва – майстри спорту України. Олександр Мадей в акробатиці з шести років. Дарина Плохотнюк займається нею вісім років, у змішаній парі з Олександром – вже сім років. Разом вони є багаторазовими чемпіонами України, чемпіонами та призерами міжнародних змагань, учасниками двох чемпіонатів світу і чемпіонату Європи.

Рекорд року

Рекордсменом року є голова обласної федерації стронгмену і діючий спортсмен Сергій Грачов. На площі біля мерії він протягнув два муніципальні автобуси загальною вагою понад 22 тонни – на 19 метрів за 19 секунд. Зробив це із другої спроби, що додало інтриги.

Досягнення занесли до Книги рекордів України. Воно є унікальним, адже Сергій Грачов важить лише 85 кг. Раніше аналогічну вагу тягнули лише стронгмени-суперважковики.

Найсильніші ветерани

Ветеранський спорт у Вінниці доволі розвинений. Приміром, є багато сильних шахістів, легкоатлетів чи борців-ветеранів. Але все ж на сьогодні немає рівних парі пауерліфтерів – Віталію Вдовкіну і Юрію Приймаку. Як і торік, ці спортсмени пенсійного віку виграли чемпіонати Європи та світу. І не збираються зупинятися на досягнутому.

«Зубри» на підйомі

Після кілька років перерви у нашому місті відродили чоловічий професійний баскетбол. Команда зберегла стару назву «Вінницькі зубри». Наразі колектив демонструє високі результати і за втраченими очками посідає першу сходинку у групі першої ліги чемпіонату України. «Зубри» прагнуть здобути медалі і підвищитися в класі.

Реконструювали стадіон

Біля Палацу дітей та юнацтва урочисто відкрили футбольний стадіон стандартних розмірів, на якому вже почали проводити всеукраїнські змагання. Аналогічна арена будується на базі педколеджу.

Шахами керує іноземець

Несподівано Вінницьку обласну шахову федерацію очолив один із кращих шахістів планети Аркадій Найдіч, на рахунку якого є перемога над чинним чемпіоном світу Магнусем Карлсеном (Норвегія). Він народився у Латвії, багато років мешкав у Німеччині, тренував збірну Ізраїлю, зараз виступає за збірну Азербайджану.

Загроза для хокеїстів

На базі вінницького «Льодового клубу», що в Центральному парку, діє юнацька хокейна школа «Патріот». Там же тренуються й фігуристи. Але арена під загрозою закриття. Власники «Льодового клубу» планують перенести обладнання до іншого регіону.

Переїхали до Тростянцю

У чоловічій волейбольній суперлізі виступають одразу дві команди нашого краю – «Серце Поділля» і «МХП-Вінниця». Грають доволі успішно, борються за медалі. Минулого сезону обидві команди виступали у нашому місті, чим неабияк радували прихильників волейболу. Але нині «МХП-Вінниця» перебралася до Тростянцю, згідно із побажанням свого основного спонсора. Не дивно, що значна частина вінницьких фанів тепер підтримує «серця», а дербі перетворюється у справжній бій.

Дюжина перемог Богачука

Нова зірка засяяла у вінницькому професійному боксі. 23-річний середньоваговик Сергій Богачук виграв 12-й поєдинок поспіль. Він нокаутував пуерториканця Карлоса Гарсію Ернандеса. Таким чином вінничанин, який не має жодної поразки на профі-ринзі, піднявся на 88-е місце в світі і друге в українському рейтингу професіоналів своєї ваги.

Сергій Богачук народився у Вінниці, а зараз тренується в США. Із ним займається авторитетний тренер Абель Санчес (Мексика), який готував Геннадія Головкіна, Мурата Гассієва та інших відомих боксерів.

За матеріалами з сайту Відділення НОК України Вінницької області.
 

Юрій Ярмощук

4 січня, 2019