На Вінниччині рятують лебедів, які потерпають від морозів (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині рятують лебедів, які потерпають від морозів (ФОТО)

У Літинському районі на Вінниччині рятувальники сьогодні визволили із «крижаного полону» трьох лебедів. У Калинівському районі тим часом б’ють на сполох, мовляв на ставках біля Пикова примерзають до криги сотні птахів яких відразу ж розривають лиси.

У Літинському районі на Вінниччині рятувальники сьогодні визволили із «крижаного полону» трьох лебедів. У Калинівському районі тим часом б’ють на сполох, мовляв на ставках біля Пикова примерзають до криги сотні птахів, яких відразу ж розривають лиси.

«У мінусову температуру пернаті часто примерзають та гинуть без їжі. Напередодні на пункт зв'язку ДПРЧ-7 селища Літин від голови Івчанської селищної ради надійшло повідомлення про те, що на місцевому ставку до поверхні льоду примерзло три лебедя. По прибуттю  було встановлено, що лебеді самостійно не можуть звільнитись. Особовим складом проведено роботи щодо звільнення птахів за допомогою рятувального човна та підручних засобів», - написав у Facebook начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук.

Стосовно Пикова, то, за словами зоозахисників, там місцевій владі «байдуже» до птахів:

«Закривавлений лід, пошматовані тіла й безпорадність лебедів перед лисами та природою зими. Небайдужі люди звертались до місцевої влади з проханням розсипати пару мішків зерна, щоб дати птахам шанс перебути ці декілька морозних днів, допоки не потепліє. Однак у відповідь німа тиша та  слова безпорадности: це ми самі маємо наймати транспорт й самі розсипати зерно?», - пише у соцмережі волонтерка Юлія Таранюк.

Пізніше у Facebook з’явилися більш спокійні пости стосовно ситуації у Пикові:

Сергій Маламура

7 лютого, 2020