На Вінниччині прийняли присягу новобранці-контрактники, більшість серед яких жінки

Новини Вінниці / На Вінниччині прийняли присягу новобранці-контрактники, більшість серед яких жінки

У військовій частини, яка дислокується в Калинівці, що на Вінниччині, новобранці прийняли присягу. Церемонія відбулась без гостей та особливих урочистостей. Майбутніх захисників поблагословив та окропив священною водою капелан військової частини отець Орест.

У військовій частини, яка дислокується в Калинівці, що на Вінниччині, новобранці прийняли присягу. Церемонія відбулась без гостей та особливих урочистостей. Майбутніх захисників благословив та окропив священною водою капелан військової частини отець Орест.

Про те, як відбувалась присяга йдеться на сторінці спільноти Військової частини 3028 Нацгвардії України у Facebook.

«2 травня в Калинівському полку Нацгвардії відбулась присяга військовослужбовців за контрактом. Майже півтора місяця 17 нацгвардійців, дев’ять з яких жінки навчались азам військової справи, а вже сьогодні вони присягнули на вірність українському народові. І попри обмеження через карантин, їх переповнювали радісні емоції та переживання, адже вони зробили дуже важливий крок, який запам’ятається їм на все життя», - зазначено в інформації.

Серед тих, хто приймали присягу був і солдат, якого складно назвати новобранцем. Нацгвардієць Анатолій Подколюк вже встиг прийняти бойове хрещення в якості добровольця.

«Це в мене не перша присяга, адже я був добровольцем з 2014 по 2019 рік, а саме в батальйоні «Айдар» та «Вінниця», але цього року я вирішив для себе, що потрібно змінювати своє життя. Я змінив багато професій, починаючи від роботи за кордоном, і закінчуючи особистим охоронцем, але це було не моє. Захотілось просто стабільності та впевненості», - зазначає Анатолій Подколюк.

Жінки-нацгвардійки теж розповідають, що саме надихнуло їх на службу в армії. Наприклад, Марія Дорофеєва розповідає, що прийшла на контракт «по стопам чоловіка».

«Мій чоловік служить офіцером у військовій частині 3028 ще з 2015 року, і кожного дня я цікавилась у нього, що таке Національна гвардія та які завдання виконує. Після чого я зрозуміла, що хочу теж бути військовою. До цього я навчалась на юриста і в майбутньому планую стати офіцером, тому для цього готова працювати над собою та розвиватися!», - зазначає контрактниця.

 

Новини Вінниці / На Вінниччині прийняли присягу новобранці-контрактники, більшість серед яких жінкиНовини Вінниці / На Вінниччині прийняли присягу новобранці-контрактники, більшість серед яких жінкиНовини Вінниці / На Вінниччині прийняли присягу новобранці-контрактники, більшість серед яких жінкиНовини Вінниці / На Вінниччині прийняли присягу новобранці-контрактники, більшість серед яких жінкиНовини Вінниці / На Вінниччині прийняли присягу новобранці-контрактники, більшість серед яких жінкиНовини Вінниці / На Вінниччині прийняли присягу новобранці-контрактники, більшість серед яких жінкиНовини Вінниці / На Вінниччині прийняли присягу новобранці-контрактники, більшість серед яких жінкиНовини Вінниці / На Вінниччині прийняли присягу новобранці-контрактники, більшість серед яких жінки
Марина Карабай

4 травня, 2020