На Вінниччині повідомили про підозру членам ОЗГ, які виготовляли та постачали хліб з психотропами до Ладижинської колонії

Новини Вінниці / На Вінниччині повідомили про підозру членам ОЗГ, які виготовляли та постачали хліб з психотропами до Ладижинської колонії

Правоохоронні органи зібрали достатньо доказів, аби довести провину трьох членів організованої злочинної групи, які налагодили виробництво психотропних речовин та приховували його у варенні, хлібинах та інших продуктах харчування для безперешкодної передачі до Ладижинської виправної колонії.

Нагадаємо, NaПарижі писав, як у Ладижині пекли хліб з психотропами, а силовики викрили канал постачання зілля у колонію. Організував діяльність міжрегіонального злочинного угруповання так званий «смотрящий» за закладом. Його спільники – раніше судимі жителі Заапоріжжя, які перебували на волі. Вони займались виробництвом «випічки» зі специфічним начинням у вигляді наркотиків. Тому обшуки співробітниками поліції та СБУ проводились у Ладижині та Запоріжжі одночасно. Попередньо до складу злочинного угрупування входили близько десяти осіб.

Наразі у відділі комунікації обласного главку поліції та пресслужбі Вінницької обласної прокуратури повідомляють, що слідчим СУ ГУНП повідомлено про підозру організатору та двом членам організованої групи, які здійснювали незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут психотропної речовини - амфетаміну (ч. 3 ст. 307 КК України).

Організував наркобізнес раніше судимий за умисне вбивство 36-річний уродженець Російської Федерації. Його та двох спільників, яким 31 та 43 роки, правоохоронці затримали спецпризначинці у вересні минулого року у Ладижині. Амфетамін для продажу підозрювані виготовляли у двох нарколабораторіях, облаштованих за місцем проживання організатора та у його гаражі.  Від злочинної діяльності зловмисники отримували дохід - близько 100 тисяч гривень в місяць. 

«За даними слідства, члени організованої групи упродовж червня – вересня 2021 року здійснювали незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут на території м. Ладижина психотропної речовини, однак вимушено припинили свою злочинну діяльність, оскільки були викриті правоохоронцями», - вказують у прокуратурі.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

28 січня, 2022