Пекли хліб з психотропами: у Ладижині силовики викрили канал постачання зілля у колонію

Новини Вінниці / Пекли хліб з психотропами: у Ладижині силовики викрили канал постачання зілля у колонію

Співробітники поліції та СБУ викрили канал постачання наркотиків до Ладижинської виправної колонії. Організував діяльність міжрегіонального злочинного угруповання так званий «смотрящий» за закладом. Його спільники – раніше судимі жителі Заапоріжжя, які перебували на волі. Вони займались виробництвом «випічки» зі специфічним начинням у вигляді наркотиків. Тому обшуки проводились у Ладижині та Запоріжжі одночасно.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції та пресслужбі УСБУ у Вінницькій області, протягом року правоохоронці документували діяльність злочинного угрупування, до складу якого входили близько десяти осіб.

Організував канал постачання наркотичних речовин на закриту територію 32–річний ув’язнений колонії. Він підтримував кримінальні традиції, чим здобув авторитет серед інших засуджених та отримав статус, так званого «смотрящого». До злочинної діяльності він залучив, раніше судимих жителів Запоріжжя, які перебували на волі. Спільники передавали засудженим психотропні речовини, сховані у продукти. У подальшому засуджені передавали наркотичний засіб організатору групи. 

За силової підтримки бійців КОРДу та оперативного відділу виправної колонії «Циклон» 12 січня поліцейські провели санкціоновані обшуки одночасно в установі відбування покарань та в Запоріжжі за місцем проживання спільників. Слідчі вилучили у підозрюваних наркотичні речовини, мобільні телефони, чорнові записи, сім-картки та інші докази їх протиправної діяльності.

Документування діяльності організованого злочинного угруповання здійснювалось під процесуальним керівництвом обласної прокуратури в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи передача цих речовин у місця позбавлення волі). За такий злочин передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Макс Мельник

14 січня, 2022