На Вінниччині поліція затримала молодика за хабар прикордоннику

Новини Вінниці / На Вінниччині поліція затримала молодика за хабар прикордоннику

За 400 доларів 24-річний житель Вінницької області намагався «домовитись» з прикордонниками про сприяння у незаконному перетині державного кордону України. Хотів потрапити до невизнаного Придністров’я. Затримали зловмисника 2 грудня у смт Піщанка одразу після вчинення злочину.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, правопорушник не мав законних підстав для перетину кордону. Для того, щоб прикордонники посприяли йому в безперешкодному перетині державного кордону України поза межами пункту пропуску, зловмисник запропонував їм 400 доларів.

Затримали та задокументували правопорушника слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно зі співробітниками ВВВБ по 24-му прикордонному загону ГРВВБ «Південь» за силової підтримки бійців спецпідрозділу «КОРД».

Процесуальне керівництво у провадженні здійснюється Вінницькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері.

Правопорушник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За цим фактом слідством проводиться розслідування за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).

За такий злочин чоловіку загрожує покарання – позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Новини Вінниці / На Вінниччині поліція затримала молодика за хабар прикордонникуНовини Вінниці / На Вінниччині поліція затримала молодика за хабар прикордоннику
Макс Мельник

5 грудня, 2022