На Вінниччині поліція вночі зупинила чоловіка, який ніс тротилову шашку

Новини Вінниці / На Вінниччині поліція вночі зупинила чоловіка, який ніс тротилову шашку

Вночі 15 серпня на одній з вулиць Могилева-Подільського поліцейські зупинили чоловіка та під час поверхневого огляду знайшли в нього тротилову шашку та запальний пристрій до неї. Схожий випадок трапився також у Немирові.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, чоловіка зупинили під час дії комендантської години.

У правопорушника знайшли тротилову шашку вагою 200 г та дерев’яну коробку, в якій було 6 предметів, схожих на запальний пристрій. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Виявлені предмети слідчі вилучили та направили на експертизу.

Чому людина йшла з цим вночі? 23-річний місцевий житель пояснив, що знайшов ці предмети на місцевому сміттєзвалищі та з цікавості зберігав при собі.

У Немирові поліцію попередили про зберігання містянином небезпечних предметів. Інформація знайшла своє підтвердження. Під час обшуку з гаража 33-річного зловмисника вилучено 2 тротилові шашки вагою по 75 г кожна. Правопорушник пояснив, що знайшов ці предмети та з цікавості зберігав.

За цими фактами розслідуються провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Макс Мельник

16 серпня, 2022