На Вінниччині поліцейські викрили злочинну етнічну групу

Новини Вінниці / На Вінниччині поліцейські викрили злочинну етнічну групу

Отримавши оперативну інформацію щодо «діяльності» розповсюджувачів наркотиків та психотропів, 7 червня жмеринська поліція разом з бійцями КОРДу затримала членів етнічного угрупування, які «працювали» на Вінниччині. За місцем проживання підозрюваних поліцейські вилучили майже 200 згортків з амфетаміном та канабісом.

Отримавши оперативну інформацію щодо «діяльності» розповсюджувачів наркотиків та психотропів, 7 червня жмеринська поліція разом з бійцями КОРДу затримала членів етнічного угрупування, які «працювали» на Вінниччині.  За місцем проживання підозрюваних поліцейські вилучили майже 200 згортків з амфетаміном та канабісом. 

За інформацією відділу комунікації ГУНП у Вінницькій області, при перевірці «оперативки» працівники поліції провели ряд закупівель та задокументували злочинну діяльність етнічної групи, одну особу з якої затримали та оголосили їй про підозру.

Під час проведення одночасних обшуків за місцем проживання підозрюваних поліцейські вилучили маже 200 згортків з наркотиками та психотропними речовинами, електронні ваги, гроші, отримані з продажу наркотиків, мобільні телефони та інші речові докази, що свідчать про їх злочинну діяльність.    

Наразі у поліції не вказують кількість члені групи.  

Слідством розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без) та ч.1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За такі злочини передбачено до 8 років позбавлення  волі.

Проводяться подальші слідчі дії. Наразі вирішується питання про оголошення про підозру іншим учасникам злочинної групи. 

Макс Мельник

8 червня, 2021