На Вінниччині підліток жбурляв у людей петарди

Новини Вінниці / На Вінниччині підліток жбурляв у людей петарди

На Вінниччині, а саме у Гайсині, підліток разом з батьками був затриманий поліцейськими за те, що кинув у жінку з дитиною петардою. Відомо, що це вже не перше правопорушення, яке скоїв неповнолітній.

На Вінниччині, а саме у Гайсині, підліток разом з батьками був затриманий поліцейськими за те, що кинув у жінку з дитиною петардою. Відомо, що це вже не перше правопорушення, яке скоїв неповнолітній.

Як повідомили у ГУ НП у Вінницькій області, у Гайсині 9 грудня в магазині 14-річний школяр запалив мініфеєрверк і кинув у людей. На щастя, фізичних ушкоджень жінка з 4-річною дитиною не отримали, однак дівчинка сильно злякалася. Потерпіла звернулася до правоохоронців.

Поліцейські встановили, що до вчинення хуліганських дій причетний неповнолітній місцевий житель. Поліцейські повідомили його матір і викликали до відділку поліції. Там з обома провели бесіду.

Також у поліції зазначають, що підліток виховується в сім’ї, яка перебуває на обліку в соціальних органах, як така, що опинилися в складних життєвих обставинах. Хлопець вже мав проблеми із законом та є фігурантом кримінального провадження, відкритого за фактом грабежу.

Втім, оскільки хлопець не досяг 16-річного віку, з якого настає адміністративна відповідальність, до відповідальності притягнуть його  матір за невиконання обов’язків щодо виховання дітей.

Водночас у соцмережах мати неповнолітнього поширила інформацію, що її сина начебто побили поліцейські. В обласному главку поліції запевнили, що перевіряють цю інформацію.

Ірина Заіковата

12 грудня, 2019