На Вінниччині перша смерть від коронавірусу

Новини Вінниці / На Вінниччині перша смерть від коронавірусу

Вперше з початку епідемії коронавірусу у Вінницькому обласному лабораторному центру заявляють про смерть хворого. Вінниччина поповнила загальноукраїнську «трагічну» статистику летальним випадком.

Вперше з початку епідемії коронавірусу у Вінницькому обласному лабораторному центру заявляють про смерть хворого. Вінниччина поповнила загальноукраїнську «трагічну» статистику летальним випадком.

Як повідомили в обласному лабцентрі, станом на 11.00 годин 20.04.2020 року на території Вінницької області зареєстровано 535 підозр на COVID-19. У 330 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 23 дітей (місто Вінниця – 13, Гайсинський райони - 4, Вінницький, Калинівський, Літинський, Томашпільський, Тростянецький, Чернівецький райони по 1 дитині). Цифри не відрізняються від тих, які надавали 19 квітня. Нових випадків не зареєстровано.

Втім в ОЛЦ повідомшляють, що померла одна особа. Як і раніше, одужало 22 особи, що підтверджено 2-ма негативними результатами лабораторних досліджень.

Лабораторно підтверджені випадки зареєстровані на 24 адміністративних територіях (місто Вінниця - 139, Калинівський район - 66, Вінницький, Тростянецький райони  – по 16, Погребищенький район – 12, Гайсинський район - 11, Козятинський район – 9, Барський район - 6, Жмеринський, Немирівський, Тульчинський, Хмільницький, Ямпільський райони - по 5, Літинський, Липовецький, Муровано-Куриловецький райони – по 4, Оратівський, Томашпільський, Чернівецький райони – по 3, Іллінецький, Крижопільський, Могилів-Подільський, Тиврівський райони – по 2, місто Ладижин один випадок).

Загалом по Україні, За даними Міністерства охорони здоров'я на ранок 20 квітня, всього помер 151 пацієнт, одужали 359. За добу виявлено 261 новий випадок коронавірусу COVID-19, загальна кількість заражених досягла 5710. Глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу уточнив, що з-поміж 261 хворого за добу є 16 дітей і 43 медики.

Олег Верлан

20 квітня, 2020