На Вінниччині орудували крадійки, які представлялися «покупцями пір'я»

Новини Вінниці / На Вінниччині орудували крадійки, які представлялися «покупцями пір'я»

Чого тільки не розповідають шахраї та крадії своїм жертвам. Нещодавно NaПарижі інформував про «торговців іконами», що поцупили у жительки Турбова чималу суму. А днями від рук спритниць постраждала 80-річна пенсіонерка з села Кинашів, що у Тульчинському районі. Зловмисниці представилися «покупцями пір'я».

Чого тільки не розповідають шахраї та крадії своїм жертвам. Нещодавно NaПарижі інформував про «торговців іконами», що поцупили у жительки Турбова чималу суму. 
А днями від рук спритниць постраждала  80-річна пенсіонерка з села Кинашів, що у Тульчинському районі. Зловмисниці представилися «покупцями пір'я». Відбулося усе майже так само, як й у попередньому випадку. Одна з них відволікала увагу літньої подолянки, інша проникла у будинок й вкрала гроші – 7,7 тисячі гривень.
Стало відомо, що вони зникли з місця злочину на автомобілі ВАЗ темно-зеленого кольору, за кермом якого був чоловік. 

Схожий легковик патрульні виявили у Літині. У ньому крім водія було п'ятеро жінок.

«Свою причетність до крадіжки підозрювані заперечують, але двох своїх кривдниць літня потерпіла упізнала. Вони затримані у процесуальному порядку. Наразі вирішується  питання про оголошення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Слідчими відділеннями поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка). За такий злочин загрожує до 5 років позбавлення волі», – повідомили у відділі комунікації поліції Вінниччини.

Підозрювані у крадіжці – не місцеві. Одній з них 48 років, інша – на три роки старша. На «заробітки» в наш край вони приїхали з Харківщини.
 

Юрій Ярмощук

4 березня, 2019