На Вінниччині орудували двоє гастролерів, які «торгували іконами» й поцупили у пенсіонерки чималу суму

Новини Вінниці / На Вінниччині орудували двоє гастролерів, які «торгували іконами» й поцупили у пенсіонерки чималу суму

Тиждень тому у літньої мешканки Турбова двоє невідомих поцупили 7 тисяч гривень. Вони прийшли на її подвір'я та запропонували купити ікону. Один з них відволікав увагу цієї 78-річної подолянки, інший непомітно проник у будинок й забрав гроші. Потерпіла запам'ятала, що ці зловмисники приїхали до неї на темній іномарці. Копи з'ясували, що це найімовірніше Volkswagen. Авто з злочинцями почали шукати.

Тиждень тому у літньої мешканки Турбова двоє невідомих поцупили 7 тисяч гривень. Вони прийшли на її подвір'я та запропонували купити ікону. Один з них відволікав увагу цієї 78-річної подолянки, інший непомітно проник у будинок й забрав гроші. 

Потерпіла запам'ятала, що ці зловмисники приїхали до неї на темній іномарці. Копи з'ясували, що це найімовірніше Volkswagen. Авто з злочинцями почали шукати. 

А за п'ять днів після скоєного злочину, тобто 19 лютого, виявили у Теплику.

«У салоні автівки знаходились 35 та 37-річні жителі Чернівецької області, раніше судимі за хуліганства. Під час огляду у машині поліцейські вилучили ікону. Свою причетність до крадіжки грошей затримані заперечували, але після того, як потерпіла їх упізнала, зізнались.  
Слідчими відділеннями поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185  КК України (крадіжка). За такий злочин правопорушникам загрожує до 5 років  позбавлення волі. Затриманим оголошено про підозру. Правоохоронці перевіряють причетність правопорушників до скоєння аналогічних злочинів на території області», – інформує відділ комунікації поліції Вінниччини.

Як повідомляв NaПарижі, у зухвалому пограбуванні мешканки Могилева-Подільського підозрюють рецидивіста з Криму й підлітка-подолянина.
 

Юрій Ярмощук

21 лютого, 2019