На Вінниччині містян закликають економити воду з водогону та погрожують санкціями за полив городів

Новини Вінниці / На Вінниччині містян закликають економити воду з водогону та погрожують санкціями за полив городів

У Хмільнику місцеві комунальники йдуть на досить радикальні заходи, щоб зменшити споживання холодної води місцевого підприємства. Містян закликають не поливати водою з водогону городи, обмеження контролюватимуть групи ревізорів, а з «порушників» обіцяють брати додаткову платню.

КП «Хмільникводоканал» звернувся до власників земельних ділянок міста з проханням не використовувати для поливу земельних ділянок воду з водопровідних мереж, оскільки це спричиняє зниження тиску у водопровідній мережі, від чого страждають не тільки мешканці приватного сектору, а і багатоповерхівок (особливо вранці та ввечері).

Всіх, хто використовуватиме комунальну мережу для поливу городів, виявлятиме ініціативна група, яка створюється з активних жителів міста, працівників комунального підприємства та представників виконавчого комітету міської ради.

У разі виявлення фактів поливу, з людей хочуть стягуватимуть додаткову плату.

«Використання води з комунальної водопровідної мережі для поливу городів визнаватимуть як безоблікове використання води, а при виявленні таких фактів до громадян застосовуватимуть відповідні санкції», - зазначають комунальники.

Нагадаємо, що місцеве КП використовує воду з Південного Бугу. У липні спостерігається зменшення рівня води у річці та її цвітіння. Проте погрози щодо санкцій безпідставні, адже споживачі має право використовувати воду та оплачувати її за лічильником, що передбачено договором.