На Вінниччині люди заблокували спиртзавод, який отруює повітря. Голова ОДА підозрює що завод хтось «покриває» і обіцяє звернутися до ДБР

Новини Вінниці / На Вінниччині люди заблокували спиртзавод, який отруює повітря. Голова ОДА підозрює що завод хтось «покриває» і обіцяє звернутися до ДБР

Не виключено, що «розбиратися» із ситуацією навколо ДП «Тростянецький спиртовий завод», що на Вінниччині, буде Державне бюро розслідувань. На цьому сьогодні, відповідаючи на запитання депутатів облради на черговій сесії наголосив голова ОДА Валерій Коровій.

Не виключено, що «розбиратися» із ситуацією навколо ДП «Тростянецький спиртовий завод», що на Вінниччині, буде Державне бюро розслідувань. На цьому сьогодні, відповідаючи на запитання депутатів облради на черговій сесії, наголосив голова ОДА Валерій Коровій.  

Він нагадав, що обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ще 20 червня ухвалила рішення тимчасово призупинити роботу заводу, поки будуть усунуті недоліки, що призводять до забруднення довкілля. Втім, керівництво підприємства відмовляється виконувати рішення комісії.

«Було проведено аналіз викидів забруднюючих речовин, у деяких місцях є перевищення – у 5-6 разів. Було рішення комісії, було попереднє підтвердження «Укрспирту», що вони призупинять роботу. Але директор поїхав у Київ, приїхав звідти ощасливлений і сказав, що працюємо далі. Тобто порушено рішення комісії з питань надзвичайних ситуацій. Це – кримінальне правопорушення. Я підписав подання на прокуратура Вінницької області, ГУ Нацполіції і концерну «Укрспирт» з вимогою відкрити кримінальне провадження стосовно посадових осіб, які порушили закон. Є серйозна підозра, що цей процес прикривають деякі люди, з якими потрібно буде розбиратися Державному бюро розслідувань. Якщо не буде виконано рішення комісії, в межах своїх повноважень я звернуся до ДБР, щоб дали оцінку. Ми абсолютно солідарні у цій ситуації з людьми, розуміємо їх і будемо максимально підтримувати» - наголосив Валерій Коровій.

Тим часом у Тростянці люди оголосили безстрокову акцію протесту та фактично взяли в «облогу» спиртзавод, який, за словами мешканців селища, своїми викидами отруює довкілля і загрожує  здоров'ю людей.

«У зв’язку з тим, що керівництво підприємства не виконує рішення обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо тимчасової зупинки роботи Тростянецького спиртзаводу, ухвалене 20 червня, а нестерпний сморід з бардополів продовжує отруювати життя і здоров'я тростянчан, вони перекрили в'їзди і виїзди з підприємства», - йдеться у повідомленні на сайті Тростянецької ОТГ.

Фото із сайту Тростянецької селищної ради     

Новини Вінниці / На Вінниччині люди заблокували спиртзавод, який отруює повітря. Голова ОДА підозрює що завод хтось «покриває» і обіцяє звернутися до ДБР  Новини Вінниці / На Вінниччині люди заблокували спиртзавод, який отруює повітря. Голова ОДА підозрює що завод хтось «покриває» і обіцяє звернутися до ДБР  Новини Вінниці / На Вінниччині люди заблокували спиртзавод, який отруює повітря. Голова ОДА підозрює що завод хтось «покриває» і обіцяє звернутися до ДБР  Новини Вінниці / На Вінниччині люди заблокували спиртзавод, який отруює повітря. Голова ОДА підозрює що завод хтось «покриває» і обіцяє звернутися до ДБР