На Вінниччині колишнього засудженого підозрюють у зґвалтуванні 12-річної дівчинки

Новини Вінниці / На Вінниччині колишнього засудженого підозрюють у зґвалтуванні 12-річної дівчинки

Вінницькі правоохоронці 28 листопада за підозрою у вчиненні особливо тяжкого злочину затримали 48-річного раніше судимого. Чоловіка підозрюють у зґвалтуванні 12-річної односельчанки, яку він силою затягнув у нежитловий будинок.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, близько 15.30 до поліції звернулась матір дівчинки. Вона розповіла, що односелець зґвалтував її дочку.

Підозрюваний навіть не тікав. Затримали за місцем його проживання. Раніше чоловік притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.   

На місці вчинення злочину слідчо-оперативна група поліції вилучила речові докази, що свідчать про злочинні дії затриманого.

Попередньо встановлено, що дівчинку нетверезий зловмисник зустрів на безлюдній вулиці села, коли вона поверталась додому з магазина. Пригрозивши фізичною розправою, він силою затягнув дитину в покинутий будинок та зґвалтував. Повернувшись додому, про це дівчинка розповіла матері.  

Зловмиснику інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування). Його тримають в ІТТ.

Вирішується питання про оголошення про підозру та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. За такий злочин передбачено до 15 років ув’язнення. 
Проводиться досудове розслідування. Призначено проведення ряду експертиз.