На Вінниччині допускають появу нової хвилі захворюваності на гепатит А

Новини Вінниці / На Вінниччині допускають появу нової хвилі захворюваності на гепатит А

Протягом декількох останніх тижнів на Вінниччині зберігається доволі стала ситуація із захворюваністю на гепатит А. Щодня реєструють не більше 5 нових випадків захворювання. Проте загроза повторення спалаху зберігається.

Про це повідомляють у департаменті охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА.

«Ситуація із захворюваністю на гепатит А залишається стабільною. Однак, про зменшення кількості хворих говорити поки що зарано. Станом на 21 листопада в області зареєстровано 350 повідомлень про хворих. За останню добу маємо 4 нових випадки», - йдеться у повідомленні.

Наразі на стаціонарному лікуванні перебуває 34 пацієнти, з яких 9 – це діти.

«Маємо одного важкого пацієнта. Це 50-річний пацієнт, який уже місяць перебуває у лікарні. Він має багато супутніх патологій. Під спостереженням сімейних лікарів перебуває 516 контактних осіб в домашніх вогнищах. Останні два тижні ми спостерігаємо плато щодо захворюваності. Однак, це не говорить, що гепатит А пішов на спад. Зараз якраз той період, коли за прогнозами епідеміологів та лікарів може бути ще одна хвиля захворюваності», - зауважила заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко.

Олеся Рудницька

21 листопада, 2023