На Вінниччині до в’язниці відправили жінку, яка катувала свого 6-річного пасинка

Новини Вінниці / На Вінниччині до в’язниці відправили жінку, яка катувала свого 6-річного пасинка

Жительці Козятинського району, яку ще в січні 2019-го звинувачували у побитті свого пасинка – 6-річного Вані, суд виніс вирок - до 2 років позбавлення волі.  

Жительці Козятинського району, яку ще в січні 2019-го звинувачували у побитті свого 6-річногопасинка Вані, суд виніс вирок - до 2 років позбавлення волі.  

Як писали NаПарижі, 26 січня 2019 року до Вінницької обласної дитячої лікарні із сильними синцями на обличчі та голові, із закритою черепно-мозковою травмою, привезли шестирічного хлопчика. До медзакладу дитину доправили із козятинської лікарні, куди побитого малюка привезли батько та його співмешканка. 

Дитина на той момент проживала з рідним батьком та його співмешканкою селі Велике, Козятинського району. Однією з версій слідства було те, що хлопчика побив батько. Однак під час розслідування правоохоронці з’ясували, що шкоди дитині завдала саме його 26-річна мачуха.

Згідно постанови Козятинського суду стало відомо, що перебуваючи наодинці з хлопчиком, жінка вирішила покарати його за неслухняність: «Розуміючи протиправний характер своїх дій, усвідомлюючи та бажаючи настання наслідків, піддала останнього катуванню, яке виразилось в умисному заподіянні сильного фізичного болю, фізичного та морального страждання, з метою примусити малолітнього поводитись так, як вона вимагала, шляхом довготривалого нанесення численних побоїв по всьому тілу».

В результаті медики констатувати у Вані закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, двобічний гемісферний набряк мозку, множинні масивні підшкірні гематоми обличчя, волосяної частини голови, гематома повік обох очей, субкон’юктивальні крововиливи обох очей; синці тулуба та правої нижньої кінцівки.

Разом з тим, під час засідання підозрювана не визнала своєї провини. Розповідала, що вдарила дитину тільки раз по сідницях, коли він намагався зловити котика.

Жінку засудили до 2 років позбавлення волі.

Новини Вінниці / На Вінниччині до в’язниці відправили жінку, яка катувала свого 6-річного пасинкаНовини Вінниці / На Вінниччині до в’язниці відправили жінку, яка катувала свого 6-річного пасинкаНовини Вінниці / На Вінниччині до в’язниці відправили жінку, яка катувала свого 6-річного пасинка
Ірина Заіковата

10 лютого, 2020