На Вінниччині до суду передали справу групи шахраїв з колонії

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу групи шахраїв з колонії

За ґратами ув’язнені через «партнерів на волі відпрацювали шахрайську схему заволодіння чужими коштами. Після викриття та розслідування до суду передано обвинувальний акт стосовно організатора та трьох членів організованої злочинної групи, причетних до афери.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, у ході розслідування встановлено, що, члени організованої злочинної групи, відбуваючи покарання в одній з установ виконання покарань Вінниччини, використовуючи наявну у мобільних додатках миттєвого обміну повідомленнями інформацію про анкетні дані потерпілих, по черзі телефонували їм представляючись працівниками структурних підрозділів банківських установ, вводили в оману, повідомляючи про спроби іншими особами здійснення несанкціонованого зняття коштів з їх карткових рахунків та пропонували запобігти цим спробам надавши реквізити  банківських карток. Введені в оману потерпілі повідомляли реквізити власних банківських карток членам злочинного угруповання, використовуючи які вони заволодівали грошовими коштами громадян.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у лютому викрили групу телефонних шахраїв з Ладижинської колонії.

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу групи шахраїв з колоніїНовини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу групи шахраїв з колонії