На Вінниччині для гумористів і сатириків заснували премію імені Олега Чорногуза

Новини Вінниці / На Вінниччині для гумористів і сатириків заснували премію імені Олега Чорногуза

На Вінниччині обласна організація Національної спілки письменників України спільно із новоствореною комунальною організацією «Видавничий Дім «Моя Вінниччина» оголосили про заснування нової літературної премії імені Олега Чорнозуга, українського письменника-гумориста-сатирика. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Вінницької обласної організації НСПУ Вадим Вітковський.

На Вінниччині обласна організація Національної спілки письменників України спільно із новоствореною комунальною організацією «Видавничий Дім «Моя Вінниччина» оголосила про заснування нової літературної премії імені Олега Чорнозуга, українського письменника-гумориста-сатирика. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Вінницької обласної організації НСПУ Вадим Вітковський.

Її призначатимуть за кращий гумористичний/сатиричний роман українською мовою, глибоке аналітичне дослідження жанрів гумору і сатири, а також створення пам’ятників, меморіальних дошок героям гумористичних чи сатиричних творів.

Подавати заявки на конкурс можна до 1 квітня на адресу письменницької організації ([email protected]). На конкурс прийматимуться як раніше ніде не опубліковані, так і написані раніше твори.

Перше вручення премії відбудеться 15 квітня цього року, в день народження Олега Чорногуза, на його малій батьківщині, в селі Іванів Калинівського району Вінницької області.

 

Саша Григоровська

17 березня, 2019