На Вінниччині депутатка відібрала фотоапарат у журналіста Василя Кізки. Поліція розпочала розслідування

Новини Вінниці / На Вінниччині депутатка відібрала фотоапарат у журналіста Василя Кізки. Поліція розпочала розслідування

У Ямпільській районній раді на Вінниччині під час засідання комісії одна з депутаток відібрала фотоапарат у журналіста Василя Кізки. Він, до речі, також є депутатом цієї райради. Пан Василь розцінив це як перешкоджання його журналістській діяльності та звернувся до поліції.

У Ямпільській районній раді на Вінниччині під час засідання комісії одна з депутаток відібрала фотоапарат у журналіста Василя Кізки. Він, до речі, також є депутатом цієї райради. Пан Василь розцінив це як перешкоджання його журналістській діяльності та звернувся до поліції.

На своїй сторінці у Facebook Василь Кізка 4 грудня опублікував фото своїх документів, оскільки, за його словами, у місцевій поліції наполягали, що він – не журналіст, бо «не працює в жодній редакції».

«А якщо я, на їх думку, не журналіст, то і перешкоджання в журналістській діяльності немає. Готують мені відмовний матеріал, на заяву про перешкоджання в журналістській діяльності», - писав В.Кізка.

Аби довести, що він журналіст, Василь Кізка опублікував у мережі фото свого диплома, посвідчення члена НСЖУ, депутатське посвідчення, знак «Заслуженого журналіста України» й посвідчення позаштатного кореспондента газети «33 канал», яке дійсне до кінця наступного року.    

 

У поліції, все ж, кримінальне провадження за цим фактом відкрили. Щоправда, у повідомленні відділу комунікації ГУНП у Вінницькій області жодних прізвищ не називають, але здогадатись, про кого йдеться, не важко.

«4 грудня близько 11.00 години з заявою до Ямпільського відділення поліції про перешкоджання  законній професійній діяльності журналіста звернувся 62-річний місцевий житель, позаштатний кореспондент обласного друкованого видання. За словами заявника, під час засідання комісії районної ради депутатка забрала в нього фотоапарат. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф або обмеження волі до 3-х років», - повідомляють у поліції.