На Вінниччині чоловік кинув в юрбу вибухівку: четверо людей поранено

Новини Вінниці / На Вінниччині чоловік кинув в юрбу вибухівку: четверо людей поранено

Застілля неподалік Гайсина Вінницької області призвело до конфлікту. Один з відпочивальників настільки образився на товаришів, що кинув в їхній бік вибухівку.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, близько 23.20 на спецлінію надійшла інформація від мешканця Гайсинського району про те, що на вулиці села він почув вибух.

Для з’ясування обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. Оперативники 13 травня затримали нетверезого 32–річного зловмисника. Поліцейські з’ясували, що підозрюваний разом з чотирма знайомими розпивав спиртні напої.

Після застілля між чоловіками виник конфлікт, в результаті якого зловмисник кинув у бік своїх знайомих вибуховий пристрій. Потерпілі отримали травми та госпіталізовані до медичного закладу. Наразі загрози їхньому життю немає.

Підозрюваного затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження відповідно до ч.2 ст. 15 та ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Макс Мельник

16 травня, 2022