На Вінниччині через суд відсторонили від роботи головну освітянку району

Новини Вінниці / На Вінниччині через суд відсторонили від роботи головну освітянку району

В зв’язку зі з’ясуванням обставин у «корупційній» справі щодо закупівлі шкільних парт за рішенням Вінницького апеляційного суду до 15 березня відсторонено від виконання обов’язків начальницю відділу освіти Мурованокуріловецької РДА.

В зв’язку зі з’ясуванням обставин у «корупційній» справі щодо закупівлі шкільних парт за рішенням Вінницького апеляційного суду до 15 березня відсторонено від виконання обов’язків начальницю відділу освіти Мурованокуриловецької РДА.

Як зазначають у пресслужбі суду, рішення прийнято 11 лютого. Водночас скасовано ухвалу районного суду та не задовольнив апеляційну скаргу підозрюваної.  

У клопотанні чиновниця просила не відсторонювати її від посади, адже позбудеться основного джерела доходу для сім’ї, бо материної зарплатні з пенсією та аліментів на дитину – замало.

Жінку підозрюють у причетності до корупційних дій. Нібито вона, зловживаючи службовим становищем, закуповувала шкільні парти та стільці без відкритих торгів. Обладнання придбано на 160 тисяч гривень. Ставити крапку у звинуваченнях начальниці відділу освіти зарано. Сама вона стверджує, що отримала дозвіл на це розпорядженням голови РДА.

Також вказується, що підозру у скоєнні правопорушення жінці оголосили 15 січня. Згідно з ч.2 ст.154 КПК України відсторонення від посади здійснюється на строк не більше двох місяців.

Макс Мельник

12 лютого, 2020