На Вінниччині через суд намагаються повернути у державну власність 35 га земель оборони

Новини Вінниці / На Вінниччині через суд намагаються повернути у державну власність 35 га земель оборони

Могилів-Подільською окружною прокуратурою в інтересах Вінницької обласної військової адміністрації до суду подано дві позовні заяви про визнання недійсними наказів Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області щодо передачі з державної в комунальну власність відповідно Могилів-Подільської і Ямпільської міських рад та скасування державних реєстрацій земельних ділянок, які належать до земель оборони.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, йдеться про одну земельну ділянку площею понад 6 га вартістю 1,2 млн грн на території Могилів-Подільської міської громади та три ділянки площею 29 га вартістю 5,6 млн грн на території Ямпільської міської громади, що розташовані в межах 30-метрової смуги вздовж державного кордону.

Відповідно до чинного законодавства такі земельні ділянки можуть перебувати лише у державній власності, а повноваження щодо їх розпорядження належать виключно Вінницькій обласній військовій адміністрації.

Оскільки всупереч вказаним вимогам ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області передало такі земельні ділянки у комунальну власність, прокуратура звернулася з відповідними позовами до суду.

На сьогодні Господарським судом Вінницької області відкрито провадження у справах.