На Вінниччині через коронавірус влада скасувала урочистості з нагоди 8 березня, а Московський патріархат не боїться проводити хресний хід

Новини Вінниці / На Вінниччині через коронавірус влада скасувала урочистості з нагоди 8 березня, а Московський патріархат не боїться проводити хресний хід

На Вінниччині для запобігання занесенню та розповсюдженню коронавірусу керівництво області рекомендувало обмежити проведення масових заходів, починаючи з 5 березня.

На Вінниччині для запобігання занесенню та розповсюдженню коронавірусу керівництво області рекомендувало обмежити проведення масових заходів, починаючи з 5 березня. Про це йдеться у повідомленні на сайті ОДА. Зокрема, у цьому зв’язку скасовано урочистості з нагоди Міжнародного жіночого дня. Разом з тим, у Вінницькій єпархії УПЦ МП саме на 8 березня готують масштабну хресну ходу центром міста.      

Попри всі обмежувальні заходи у Вінницькій ОДА закликають людей не панікувати. Пропонують зберігайте спокій.

"Система в Україні показала здатність протистояти викликам та діяти швидко і чітко. Обов’язково дотримуйтеся рекомендацій з особистої гігієни та перебування у громадських місцях. У разі виявленні COVID–19 на території Вінницької області, відділення для хворих підготовлені та оснащені усім необхідним. Приміщення ізольовані, боксовані палати мають окремий вхід для хворих та для медичного персоналу", - зазначається у повідомленні.

Інформації щодо скасування ходи наразі немає. 

Нагадаємо, що Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир (рішенням ООН від 1977 року) — щорічне феміністське свято, символ боротьби жінок за права людини та антисексизму, відзначається 8 березня.

Започаткований як пролетарське соціалістичне свято Міжнаро́дний де́нь жіно́к-робітни́ць і є спільним для культур переважно країн колишнього «радянського блоку». Вперше святкувався 1909 року в США з ініціативи Соціалістичної партії Америки. 

Сергій Маламура

4 березня, 2020