На Вінниччині через два роки суд прийняв рішення по «чорному лісорубу»

Новини Вінниці / На Вінниччині через два роки суд прийняв рішення по «чорному лісорубу»

Майже через два роки Державній екологічній інспекції у Вінницькій області вдалося досягти позитивного результату у суді та покарати людину, яку зловили на незаконній рубці майже 200 дерев.

Як заявляють в ДЕІ, у грудні 2019 року інспектори виявили факт незаконної рубки фізичною особою 174 дерев різних порід та діаметрів на території Копіївської сільської ради Тульчинського району на землях загального користування біля присадибної ділянки.

«4 листопада 2021 року Тульчинським районним судом в режимі відеоконференції за допомогою відеозв’язку EasyCon  прийнято рішення по справі за позовом Інспекції про стягнення 139 775 грн. з правопорушника збитків завданих державі за порушення вимог природоохоронного законодавства», - зазначається в інформації інспекції.

Варто зазначити, що вказані дії (незаконна рубка дерев) є порушенням вимог статті 10 Закону України “Про рослинний світ” та пунктів 3, 4 Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року №1045. Пункт 3 Порядку зазначає, що видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється за рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради на підставі ордера.

Макс Мельник

5 листопада, 2021