На рекламу допису про премію вінницького депутата-ювіляра борці з корупцією витратили у кілька разів більше самої премії

Новини Вінниці / На рекламу допису про премію вінницького депутата-ювіляра борці з корупцією витратили у кілька разів більше самої премії

З нагоди 50-річчя депутата Вінницької міськради та бізнесмена Віктора Мацери його преміювали. Для ювіляра ця сума є символічною. Зацікавив розголос у соцмережі орієнтований безпосередньо на вінницьку аудиторію. «Вінницькі корупціонери», назвемо їх так, на рекламу допису про преміювання витратили грошей у декілька разів більше.

З нагоди 50-річчя депутата Вінницької міськради та бізнесмена Віктора Мацери його преміювали. Для ювіляра ця сума є символічною. Але зацікавив розголос у соцмережі, орієнтований безпосередньо на вінницьку аудиторію. «Вінницькі корупціонери», назвемо їх так, на рекламу свого допису про преміювання витратили грошей у кілька разів більше за саму премію.

Про все по черзі. На Facebook-сторінці «Вінниця корупційна», де прискіпливо моніторять все, що стосується мерії, 3 березня з’явився допис. Цитуємо його частково:

«Виконавчий комітет Вінницької міської ради прийняв Рішення №452 від 20.02.2020 про нагородження депутата Вінницької міської ради Віктора Мацери почесною грамотою та грошовою премією в 1 243 гривні. Додатково 2 гривні з міського бюджету депутати заклали на оплату банківських послуг з готівкових виплат та 400 гривень коштів вінничан витратить мерія на купівлю квіткової продукції».

Також зазначається, що депутат – заможна людина з великими статками. Зазначимо, що всі рішення виконкому є у вільному доступі на сайті міськради.

Акцент у дописі зроблено на тому, що премійовано депутата за рахунок вінницьких платників податків. В принципі, не його першого… «Вітали» преміями з квітами й інших ювілярів. Можливо, від цієї практики слід відмовлятися, але вона узгоджена місцевою владою, і саме влада має вирішувати, чи актуальні такі витрати для бюджету.

Але найцікавішим є те, що допис про преміювання власником сторінки за один день був тричі "поставлений на рекламу". Тричі! І кожного разу власник сторінки заплатив до 100 доларів. Пропонуємо скріншоти з різними ідентифікаторами…

Тобто сумарно – до 300 доларів за день американська мережева компанія отримала за нагадування вінничанам про 50-доларове преміювання депутата-бізнесмена з нагоди його 50-річчя.

Так, це не бюджетні гроші, більш того, ті, хто витрачає їх, мабуть, теж не бідні люди.

Олег Верлан

5 березня, 2020