На День міста у Вінниці влаштують зону розваг для пенсіонерів. Локацією вибрали майдан Водограй

Новини Вінниці / На День міста у Вінниці влаштують зону розваг для пенсіонерів. Локацією вибрали майдан Водограй

У Вінниці організатори святкування Дня міста попіклувась про де, аби на святі затишно та весело було усім віковим категоріям вінничан. Так на майдані Водограй, що у народі зветься місцем «тусовок пенсіонерів», приготували безліч майстеркласів, виставок-ярмарків, та виступи творчих колективів.

У Вінниці організатори святкування Дня міста попіклувались про те, аби на святі затишно та весело було усім віковим категоріям вінничан. Так на майдані Водограй, який жартома називають місцем «тусовок пенсіонерів», приготували безліч майстер-класів, виставок-ярмарків, та виступи творчих колективів.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, 14 вересня на майдані Водограй у Центральному парку реалізують проект для людей поважного віку «Вінниця – місто активних!». Заходи у його рамках проходитимуть з 14:30 до 19:00. Тут будуть різні майстер-класи, презентація клубів за інтересами, творчі виступи тощо.

На майдані Водограй паралельно з розвагами, проходитиме виставка від Вінницького обласного центру народної творчості. Від Вінницького міського палацу мистецтв виступатимуть хорові та вокальні колективи: «Народний аматорський вокальний ансамбль хору ветеранів війни та праці імені Радіона Скалецького, Народний аматорський хоровий колектив «Добродар», Народний аматорський хоровий колектив «Дзвін».

Відомо, що гуртки та факультети проводяться за підтримки Територіального центру соціального обслуговування. Його працівники представлять, які саме факультативи можна відвідувати у їхньому закладі. Наприклад, представник гуртка рукоділля проводитиме майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки. Розповідатимуть тут, й чим саме можна займатись на факультеті здорового способу життя, а ті, хто його вже відвідує, продемонструють кілька танців. 

Також у Терцентрі діє гурт «Мальви», і його відвідувачі виконають кілька пісень: «Вінницький вальс», «А калина не верба», «Вишиванка», «Гуцулка Ксеня» тощо. Читатимуть тут й гуморески.

Вийдуть на сцену на цій локації й ансамбль «Ретро» від КЗ «Вінницький міський клуб». Від цього закладу будуть і майстер-класи з малювання. Крім того, на майдані Водограй проходитиме шаховий турнір.

Діятиме тут й виставка-ярмарок з декоративно-ужиткового мистецтва, де будуть представлені глиняні вироби, різьба по дереву, вироби з соломи тощо. Вінницький обласний краєзнавчий музей представить виставку «Вінниця і вінничани». Для присутніх гратиме муніципальний естрадно-духовий оркестр «ВінБенд». 

Представники ансамблю спортивного бального танцю «Грація» від Палацу дітей та юнацтва  покажуть всім охочим, як танцювати вальс. Виступлять й гості свята – вокальний дует «Коханий - кохана», які є лауреатами всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Ірина Заіковата

12 вересня, 2019