На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)

Спасо-Преображенський кафедральний собор Православної церкви України у Вінниці ще з самого ранку у свято Хрещення Господнього наповнився віруючими. Богослужіння тут розпочалось ще о 6:30.

Спасо-Преображенський кафедральний собор Православної церкви України у Вінниці ще з самого ранку у свято Хрещення Господнього наповнився віруючими. Богослужіння тут розпочалось ще о 6:30.

Після Священної літургії відбулось перше освячення води безпосередньо в соборі.

Потім сотні прихожан вишикувались на вулиці біля собору, аби священики покропили святою водою і їх самих, і воду, яку люди принесли з собою у банках, пляшках та навіть невеликих бідончиках.

Свято ще називають Богоявленням. Саме тому, розповідає архімандрит Софроній (Чуприна), що цього дня вшановується явлення Бога у плоті.  

"Коли Христос прийшов на річку Йордан до Хрестителя Іоана, щоб прийняти хрещення - розкрилися небеса і зійшов Дух Святий у вигляді голуба і голос був з неба: Це є Син Мій улюблений, в якому Моє благовоління!". Це було явлення Пресвятої Трійці. І сьогодні православні християни, щоб вшанувати це свято, приходять до храмів помолитися, причаститися, освятити воду, щоб протягом всього року споживати її і освячуватись, щоб мати здоров’я, душевний і тілесний мир", - говорить архімандрит Софроній.

Наступне богослужіння із освяченням розпочалось вже о 9-й годині. Очолив Божественну літургію митрополит Вінницький і Барський Симеон.

А священики продовжували виходити на вулицю, щоб освятити воду прихожанам, які приходили до собору. Проходять цього дня служби й в інших храмах міста та області.  

Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Богоявлення вінничани із самого ранку йшли освячувати воду до Спасо-Преображенського собору (ФОТО, ВІДЕО)