Минулого року у Вінниці поліція відкрила 193 провадження щодо ухилянтів

Новини Вінниці / Минулого року у Вінниці поліція відкрила 193 провадження щодо ухилянтів

Начальник Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області Віталій Курчик на виконкомі міськради відзвітував про загальну криміногенну ситуацію, заходи із протидії та профілактики злочинності, забезпечення публічного порядку у другий рік повномасштабної війни. Зокрема він розповів про справи щодо ухилянтів. Шість з них вже направлено до суду.

Про це повідомляє Вінницька міськрада.

За словами начальника Вінницького РУП, на кількість документування тяжких правопорушень вплинуло повномасштабне вторгнення, позаяк за умов воєнного стану таку класифікацію набувають усі злочини майнового характеру. А у структурі розслідувань особливо тяжких чільне місце посідають злочини, пов’язані із російською агресією.

«Зокрема, у звітному періоді розпочато 321 кримінальне провадження за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їх пособниками. З них: 96 – за порушення законів та звичаїв війни, 225 – за фактами гибелі та безвісти зникнення військовослужбовців Збройних сил України в зоні ведення бойових дій під час відсічі збройної агресії», - зазначив він.

В.Курчик повідомив, що розслідується 3-и кримінальних провадження за статтею, що передбачає покарання за незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги.

«Крім того, зареєстровано 193 кримінальних провадження за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, з яких 6-ть – направлено до суду та 71 залишається у провадженні», – зауважив Віталій Курчик.