Муніципальна поліція і екологи у Вінниці знайшли стихійні звалище поблизу водойм

Новини Вінниці / Муніципальна поліція і екологи у Вінниці знайшли стихійні звалище поблизу водойм

Сьогодні, 16 квітня, у Вінниці представники муніципальної поліції, Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, управління водного господарства, а також комунальники та голови квартальних комітетів провела перший рейд перевірки водних об'єктів та прибережно-захисних смуг міста щодо їх забруднення.

Сьогодні, 16 квітня, у Вінниці представники муніципальної поліції, Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, управління водного господарства, а також комунальники та голови квартальних комітетів, провели перший рейд перевірки водних об'єктів та прибережно-захисних смуг міста щодо їх забруднення.

Розпочали перевірки із провулку Брацлавського. Інспектували, чи не виведені каналізаційні стоки приватних будинків у водойми, чи за всіма нормами облаштовані вигрібні ями...

«Одна із головних вимог стінки і дна ям - вони мають бути водонепроникні, закриватися кришкою щільно. Відстань від ям до індивідуальних криниць має бути не менше ніж 20 метрів, до криниць громадського користування  - 50 метрі. Під час таких рейдів ми виявляємо не багато порушень. Більшість все ж таки через скарги сусідів…», - розповіла санітарний фельдшер Вінницького міського управління Держпродспоживслужби Ганна Матвійчук .

Крім того, шукали вінничан, які влаштовують на прибережних зонах гноярки та сміттєзвалища. Між тим, порушень у перший день перевірки виявлено чимало. Здебільшого це "гори" сміття біля струмків та водойм. Люди продовжують скидати відходи фактично поруч з власними домівками, хоча у місті давно налагоджена система вивозу сміття.

Робоча група працюватиме до листопада, на порушників складатимуть адміністративні протоколи щодо порушень правил благоустрою по забрудненню водних об'єктів. Непорядним вінничанам доведеться сплатити штраф від 340 до 1360 грн. Від 850 до 1700 гривень платитимуть штрафи керівники підприємств та установ, які нехтують правилами.