«Можуть спалити разом з пасікою»: бджоляра з Вінниччини застерігають від боротьби з аграрієм

Новини Вінниці / «Можуть спалити разом з пасікою»: бджоляра з Вінниччини застерігають від боротьби з аграрієм

В селі Мончин Погребищенськго району Вінницької області пасічник  Ігор Самборський «застукав» працівників місцевого фермерського господарства так би мовити на місці злочину. Чоловік  зВінниччини зафільмував, як з порушенням правил,  «хімією» обробляють поля.

В селі Мончин Погребищенськго району Вінницької області пасічник Ігор Самборський «застукав» працівників місцевого фермерського господарства, так би мовити, на місці злочину. Чоловік, який мешкає у Вінниці, а тримає пасіку в селі, зафільмував, як з порушенням правил «хімією» обробляють поля.

Відео Ігор Самборський виклав на своїй сторінці у Facebook.

Ігор Самборський запитує, чому гинуть бджоли?  І відповідає, що хімікати потрібно вносити після заходу сонця, як це передбачено правилами. Натомість його запитують, хто він такий, і чому проводить зйомку.

Він просить максимальнго перепосту цієї інформації в мережі і називає прізвище «власника» поля - Миколи Кондратюка.

Відео вже зібрало більше 100 тисяч переглядів у мережі, хтось підтримує бджоляра, говорить, що пасічник "піариться". Дехто навіть застерігає – а може і попереджає - про небезпеку. Один із дописувачів в коментарях, зокрема, зазначає:

«Все вірно!!! Природа та людське здоров'я понад усе!Але не забувайте про один момент, хто ми, і яка в нас держава, сплошні корупціонери, та беспредел! Шановний автор! Будьте обережні, якщо він латифундист, і в нього джони (трактори  john deere, вартість яких стартус від 100 тисяч доларів - ред.)  по сто штук, спалять вас разом з тою пасікою, і скажуть що так було! Я вас щиро підтримую, але свое життя по над усе!».

Зазначимо, що звернення Ігоря Самборського, щодо конфліктів між фермерами та не місцевими підприємцями, які ведуть бізнес в селах, не єдине.

NaПарижі писав, що в Барському районі аграрій замість того, щоб утилізувати відходи виробництва придумав, як «креативно» від них позбутися.

admin

3 травня, 2020