На Вінниччині фермер креативно підійшов до утилізації сміття і "став героем"

Новини Вінниці / На Вінниччині фермер креативно підійшов до утилізації сміття і "став героем"

Оксана Бас - громадська активістка, господиня зеленої садиби "Подільська родина" на Вінниччині розповіла про «інновації» в утилізації сміття. Місцевий фермер через новації у законодавстві порушив традицію і не став спалювати сміття …

Оксана Бас - громадська активістка, господиня зеленої садиби «Подільська родина» на Вінниччині розповіла про «інновації» в утилізації сміття. Місцевий фермер через новації у законодавстві порушив традицію і не став спалювати сміття… Як з користю для власного іміджу можна використати прілий настил соломи, читайте у рецепті, яким Оксана Бас поділилась на своїй сторінці у Facebook.

«Як утилізувати фермерське сміття - прілий настил соломи та очистки соняшника? Раніше його спалювали на місці, і ми цілий тиждень щовесни, бо воно не горить - тліє і димить, мусили тим дихати, бо слова не скажи», - згадує пані Оксана.

В нинішньому році «паліїв» карають штрафами, тож до вирішення проблеми підійшли креативно.

«Тепер закон!!! Паліїв наказують. Але для чого голова - щоб думати! І от придумали. На сільський смітник, який у центрі села, якому вже давно вийшов термін, спочатку звезли обрізки дерев, потім їх по-господарськи підгорнули. Тепер типу хтось нехороший підпалив. І ось тепер машина за машиною з фермерським сміттям їздять і - тушать!!! - пожар… отим прілим фермерським сміттям, яке дає неймовірну кількість їдючого диму на пів села. Ось так і сміття вивіз, і спалив, і героєм став!!!», - розповідає власниця «зеленої» садиби.

Насамкінець жінка самокритично зазначає:

«А я, як завжди, чимось не задоволена... бо мусимо ковтати той їдючий дим».

Та, думаю, що її незадоволення розділяють й інші мешканці, ось тільки «рупором» виступає пані Оксана.

Марина Карабай

1 травня, 2020