Моргунов заявив, що Вінниця інвестувала в індустріальні парки майже 80 мільйонів

Новини Вінниці / Моргунов заявив, що Вінниця інвестувала в індустріальні парки майже 80 мільйонів

За п’ять років у Вінниці створено три індустріальні парки. Для них потрібна складна інженерно-транспортна інфраструктура. У місті на її розбудову витрачено загалом майже 80 млн грн.

За п’ять років у Вінниці створено три індустріальні парки. Для них потрібна складна інженерно-транспортна інфраструктура. У місті на її розбудову витрачено загалом майже 80 млн грн.

Про це міський голова Сергій Моргунов написав у Facebook, додавши, що пропарки – «не просто місце на мапі, а точки економічного зростання».

Нагадаємо які вони та на якому етапі перебувають:

  • Вінтер Спорт – триває будівництво заводу HEAD Group на 1200 робочих місць
  • Вінницький кластер холодильного машинобудування – з 2018 року завод «Грін Кул» випускає промислові холодильники, у тому числі для світових брендів
  • Вінницький індустріальний парк – налагоджується взаємодія з потенційними учасниками з України та ЄС.

«Але чи прийшов би інвестор, якби ми не підготували відповідний майданчик?! Індустріальні парки повинні бути облаштовані необхідною інженерно-транспортною інфраструктурою. І ми системно виконуємо взяті зобов’язання. Саме з цієї причини вінницькі індустріальні парки цікаві для вітчизняного та іноземного бізнесу», - зазначив мер, пояснюючи необхідність у бюджетних витратах.

Зокрема за майже 80 млн грн. влаштовано системи водопостачання, каналізування та водовідведення. До кінця року компанії зможуть підключитися до газопостачання.

«Продовжується будівництво під’їзних доріг. Також вже встановлена трансформаторна підстанція. Окрім того, на базі Вінницького індустріального парку реалізується перший в Україні проект зі створення власної системи енергозабезпечення», - вказав мер.

Також він зауважив, що місто вкотре підтвердило найвищий рейтинг інвестиційної привабливості, за даними дослідження національного агентства «Кредит-Рейтинг».

«Ми створюємо умови для успішної реалізації бізнес-проектів у наших індустріальних парках. Мета прагматична. Це можливість для вінничан працювати за гідну зарплату у рідному місті, трудова міграція – серйозний виклик для країни. І безумовно, коли економіка зростає, громада розвивається швидше, а добробут мешканців покращується», - підкреслив Сергій Моргунов.