Мор риби у Ладижинському водосховищі: робоча група Вінницької облради запланувала поїздку «на місце»

Новини Вінниці / Мор риби у Ладижинському водосховищі: робоча група Вінницької облради запланувала поїздку «на місце»

Сьогодні, 20 жовтня, відбулось перше засідання робочої групи з питань масової загибелі осетрових у межах Ладижинського водосховища та дотримання вимог природоохоронного законодавства при розміщенні водовідстійника у Тростянецькій громаді.

Про це повідомляє Вінницька обласна рада.

Члени робочої групи розробили план подальших дій.

«Виїдемо на місця, побачимо ситуацію на власні очі, послухаємо людей. Після цього будемо ухвалювати відповідні рішення. Працювати маємо дуже оперативно. Екологія – це здоров`я людей», - підбив підсумки засідання голова робочої групи Сергій Кривешко.

Він відзначив, що «інвестиційна привабливість області безпосередньо залежить і від стану екології, і від умов для ведення бізнесу».

«Не дозволимо будувати водовідстійник – резервуар технологічних вод у селі Тростянчик» - таку позицію понад 300 жителів громади озвучила на засіданні голова ініціативної групи селян Віталіна Волошина.  За її словами, дозвіл на будівництво було отримано в результаті сфальсифікованого громадського обговорення, яке  відбувалося за відсутністю мешканців села.  У колективному зверненні жителі села просять обласну Раду почути їх і не допустити будівництво водовідстійника», - додав депутат.

Нагадаємо, раніше в ексклюзивному інтервю NaПарижі власник знищеної осетрової акваферми Олександр Корх розповів про свої «припущення, хто скинув відходи у Південний Буг». Проте він вважає, що «ні екологи, ні правоохоронці істину не шукатимуть».

А 18 жовтня у Вінницькій обласній раді створили комісію для вивчення причин масової загибелі осетрів у Ладижинському водосховищі на унікальній для України аквафермі Ukrainian Caviar Berry.